• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)
Made 2019
There are no translations available.

Made 2019

De weg naar Made was een lange weg voor het team. Reeds eerder aan jullie medegedeeld het complete blok is uit elkaar geweest om te ontdekken waar de te lage oliedruk vandaan kwam.. uiteindelijk hebben we donderdag de machtige V8 weer voor het eerst gestart.. en ja hoor daar was ie weer… lekker veel oliedruk (koud tot wel 9 bar).. poehhh opluchting bij het team dat probleem was opgelost. Ook voor het overige tijdens het starten weinig problemen tegen gekomen dus het team kon volle goede moed naar Made toe.

Oh ja niet geheel onbelangrijk ook zijn de stickers geplakt zodat de sponsoren ook weer goed gepresenteerd zijn op de tractor.

Voor degene die tractorpulling kennen is made al jaren lang de grootste wedstrijd van Nederland met 3 banen en nationale en internationale deelnemers. Normaal voor het team een heel evenement van 3 dagen tractorpulling. Dit jaar verliep het echter anders. Een van de team leden had het lumineuze idee om zijn 25 jarige bruiloft te vieren op dezelfde dag als dat er in Made gereden moest worden..

Rond de klok van 12.30 vertrok het team naar Made. De voorspellingen waren niet echt goed, vanuit de organisatie werd zelfs vriendelijk verzocht om niet eerder te komen dan 12.30 vanwege de gesteldheid van het terrein. Rond de klok van 14.00 kwam het team aan op het terrein en werd er een mooi plekje gezocht (waarvan we zeker wisten dat we na de wedstrijd weer snel konden vertrekken). Eerst nadat de regen was verdwenen konden we rustig naar de baan gaan om een stukje Pulling te gaan kijken. De banen lagen er keurig bij. Wat wel opviel was dat de sleepwagen in veel klassen straf stond afgesteld dit omdat er nog meer regen was voorspeld.

Rond klok van 21.00 kon de klasse beginnen (een uurtje later als gepland) Rene had de proeftrek. De machine werd opgetoerd en toen de machine begon te rollen ging het gas er vol op.. (iets te vroeg weg maar de run ging netjes). We hadden alle gewichten nog voor op de neus hangen omdat we eerst zeker wilde weten dat het met de motor in orde was. Bij ca. 90 meter schoot er een slang los (de retour van het water) en bij iets meer dan 92 meter stond de combinatie stil. De tweede was de Blue Hazard welke een thuiswedstrijd reed en deze zette 88 meter op de teller daarna kwam Heavy Boy en ook deze bleef onder de afstand van Rene. Inmiddels stond op het scorebord dat Rene gediskwalificeerd was wegens overmatig vloeistof verlies. De sleepwagen werd na Heavy Boy lichter gezet. En er kwamen nog Wicky Power, Code Red en Red Attraction alsmede Blue Hazard welke de proeftrek over deed. Van deze 4 kwamen er 3 net iets verder als de afstand van Rene en dit met een lichtere sleepwagen afstelling. Ondanks de diskwalificatie is het team zeer tevreden de motor is heel, de oliedruk is goed en we weten dat we weer mee kunnen strijden binnen de competitie.

Het gehele spul werd ingeladen en full speed naar Bakel om daar aan te sluiten bij het feest gedruis van de 25 jarige bruiloft.

Vanavond de machine lossen en alles nakijken.. volgend weekend de volgende wedstrijd.. daar zullen we alles op alles zetten om een mooie prestatie neer te zetten.. Dit jaar is voor ons een test en afstel jaar maar hebben natuurlijk wel het streven om dit zo goed mogelijk te doen.

 

onderdelenshop24 180x90

 

http-www-werktuigen-nl 1300273387 x

Snapshot
snapshot1.jpg
© Copyright BenF Media - www.benfmedia.nl